Förlovningsring av guld eller silver

Det finns många olika material att välja mellan när man ska bestämma sig för vilken förlovningsring eller förlovningsringar som man ska köpa. Nedan hittar du en sammanställning som kortfattat beskriver de olika materialen som finns att välja mellan när det är dags att köpa förlovningsring.

AD

Förlovningsring av guld

Den klassiska formen av förlovningsring är en slät och ganska enkel ring i guld. Fördelen med guldringar är att de är snygga och stilrena, de passar utmärkt till en lite svulstigare vigselring.

Förlovningsring av silver

Tillsammans med guld är förlovningsringar i silver vanligast förekommande. Silver är alltid snyggt och dessutom billigare än guld och platina. För den som ändå är beredd att lägga lite extra pengar, rekommenderar vi att satsa på vitguld istället då silver slits betydligt lättare.

Förlovningsring av platina

Ringar och smycken gjorda i platina är främst kända för sin extrema hållbarhet. Många anser även att platina är vackrare än både guld och silver. Platina lämpar sig oehört väl som material i förlovningsring eller vigselring, då den både frambringar en häpnadsväckande glans och tappar aldrig sin lyster. Tyvärr är platinaringa väldigt dyra och anses vara den mest exklusiva formen av metall i smycken och ringar.

Förlovningsring av diamant

Diamanter används främst för att smycka förlovningsringar. En ring besatt med diamant drar defenitivt ögon till sig, diamanter besitter förmågan att förvandla vilken ring som helst oberoende av material till en exklusiv ring. Det du bör tänka på är att förlovningsringen helst inte skall överskugga vigselringen.

Förlovningsring av palladium

Är ett något underskattat material i förlovningsringar. Palladium påminner mycket om platina och har liknande egenskaper som att det är mycket hållbart och behåller sin färg år efter år. Fördel med palladium jämfört med platina är att den först nämnda är betydligt mycket billigare.

Förlovningsring av stål

Den billigaste formen av förlovningsring är gjord i stål. Även om stål kan låta tråkigt och lite billigt så finns det faktiskt riktigt snygga förlovningsringar som görs i stål. För den som tycker att det känns väl enkelt kan man med enkelhet tillfoga en liten diamant som ger ringen en exklusivare känsla.

Förlovningsring av titan

Ett material som blivit allt vanligare är titan. Titan är hårdare än både guld och silver, vilket gör att ringen inte repas lika lätt. Förlovningsringar i titan blänker fint och är mycket hållbara.

Förlovningsring av plast

En plastring känns lite som ett hån mot förlovningsringens hela existens, men för den som lider av väldigt allvarlig allergi kan detta eller en ring i trä vara enda lösningen. Lyckligtvis så finns det även snygga ringar i plast.

AD